Pages - Menu

woensdag 16 december 2009

Gehakt Manis

Dit is een recept wat ik al jaren maak, maar hoe ik er aan kom... Ik heb echt geen idee. Het is een heerlijk gerecht en staat hier regelmatig op het menu.

Wat hebben we nodig:
500 gram gehakt (half om half)
5 aardappels (geschild en in kleine blokjes gesneden)
1 tl ketoembar
1 ui (fijn gesneden)
2 knoflook (fijn gesneden)
2 a 3 eetlepels ketjap manis
Olie om de aardappel in te frituren

Droog de, in kleine blokjes, gesneden aardappel met een stuk keukenrol.
Verhit de olie en frituur de aardappel hier in tot dat het gaar is.
Haal het uit de olie en laat het uitlekken op een stuk keukenrol, doe dit met alle aardappels totdat je klaar bent.

Doe intussen een pan op het vuur met een beetje olie en meteen de ui erbij.
Fruit de ui, als het glazig is kan de ketoembar erin, gevolgd door de knoflook. Laat het even een minuut of 2 op zacht vuur staan, voeg vervolgens het gehakt toe. Roer het gehakt zodat het rul wordt, wanneer je ziet dat het gehakt bijna gaat is gaat de ketjap erbij.
Zet op een klein vuur en laat zo even door sudderen, voeg de aardappels na een minuut of 10 toe.

Laat het nog 20 a 25 minuten door sudderen en het is klaar.

Enjoy

Lekker met :
Rijst
Zoet\ zure komkommer