Pages - Menu

vrijdag 27 augustus 2010

Biefstuk grillen

Toen ik voor het eerst een grillpan had (ik heb er een van gietijzer) ging het nog wel eens mis om een biefstuk perfect klaar te maken. Ondertussen ben ik erachter hoe het gedaan moet worden.

Wat hebben we nodig;
  •  biefstuk van ongeveer 5 of 5,5 centimeter dik
  •  grillpan
  •  zout en peper, kruiden naar smaak
  •  olijfolie

1. De biefstuk 20 tot 30 minuten voordat je het klaar maakt, uit de koelkast halen en op kamertemperatuur laten komen.
2.Grillpan op het vuur doen. Hoog vuur het moet lekker warm worden.
3. Biefstuk in kwasten met olie en kruiden. Zout en peper volstaat vaak al.
4. Biefstuk op de grill leggen en het vuur iets temperen. Grill ongeveer 4 a 5 minuten, dan is de biefstuk goed bruin.
Ga het niet voor die tijd omdraaien, of aan de onderkant kijken of het goed gaat, of denken het plakt dus ik moet er iets aan doen.. Als het nog niet klaar is dan plakt het, als het klaar is dan kan je het zonder problemen omdraaien.
5. Draai het na die 4 a 5 minuten om, grill wederom 4 a 5 minuten.
6. Haal het van de grill en leg op je bord. Wacht een minuut of 5 en geniet.